26 Kas 2008

Sosisli Pizza

Hamur malzemesi için: 2 bardak ılık su, bir çorba kaşığı kuru maya (yada bir paket) yada yarım paket yaş maya... bir çay kasıgı tuz, bir tatlı kaşığı şeker ve aldığı kadar un.. mısır nişastasıda koyabiliriz hamuru daha güzel yapıyor. iki üç çorba kaşığı kadar yeterli olur.
Ilık suyun içinde mayayı eritip unla karıştırırz en az yarım saat mayalanması beklenir. sonra istenilen bir fırın kabına göre merdane ile yada el ile bastırılarak tepsiye yerlestirilir. Salçalı su sürülür hamura ve sonra rendelenen kaşar peyniri ile kaplanır ve istenilen malzemeler eklenir. ben sosılı bıberlı ve zeytınlı yaptım bu defa mısırda olsa harıka olurdu. en uste tekrar salcalı su ve ıstenılırse domates dılımlerı ve kaşar rendesi..180 derecede pızzanın kenarları renk degıstırınceye kadar pişirilir..
BERRİN

17 Kas 2008

Patates Pastası

Hem pratik, hem lezzetli hemde şık..

Bir miktar patates haşlanıp ezildikten sonra ikiye ayrılır. Bir tanesini pastanın tabanı diğeri de üstüne kapanacak kısmı olarak düşünebiliriz. İkinci parçayı naylon bir poşete yada strece elimizle yuvarlak olacak şekilde bastırırız. Patates pastamızın içine havuç rendesi mısır rus salatası koyabiliriz. Poşet üstündeki ikinci kısmı düzgünce diğerinin üstüne kapatıp elimizle düzeltip pasta şeklini veririz. Üzerini sarımsaklı yoğurt yada mayonezle kaplayıp yine havuç ve mısırla, baharatlar ve maydanozla süsleyebiliriz.

İşte pastamızın dilimlenmiş hali..
BERRİN..