26 Mar 2010

Üzümlü Portakallı Kurabiye

Malzemeler:
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 '' '' kuru üzüm
*2 adet yumurta
*1 pkt oda sıcaklığında yumuşamış margarin
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
*yarım bardak hindistan cevizi( isteğe bağlı)
* aldığı kadar un
Tüm malzeme karıştırılarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekillendiriyoruz. 175 derecede üstü çok hafif kızarana kadar pişiriyoruz. kurabiyede püf noktası pişme süresi bana kalırsa çok iyi ayarlamak gerekiyor. Altı kızarınca fırından almak gerekiyor, üstü pembeleşmesede olur :) öbür türlü taş gibi kurabiyeler elde edebilirsiniz..
bu akşam üstü yaptığım bu kurabiyenin tadı kıvamı enfes oldu, kurabiye canavarlarına şidetle öneririm :)
afiyet olsun..
BERRİN..

18 Mar 2010

Bakla Yemeği

Uzun bir süre sonra birşeyler eklemek istedim ve Bakla ile açılışı yapayım dedim:)Eminim blogu takip edenler ''sende kimsin'' tepkisi vermişlerdir;efendim ben bu blogun Üvey sahibiyim:)Bu kadar boşlayınca bu sıfat daha yerinde oldu sanki...(duyanda geçmişte kalan dönemlerde blogta döktürdüm zannedecek,halbuki yok öyle birşey) :)))...Gelelim hepimizin bildiği ama benim ilk! defa yaptığım bakla yemeğine :)

Malzemeler:

1 kilo bakla

2 adet soğan

Dereotu

1 yemek kaşığı salça

Kırmızı toz biber,tuz

Yarım limonun suyu

3 su bardağı sıcak su

*Öncelikle baklaların saplarını kesip uzunluğuna göre 2 ye ya da 3 e bölüyor ve bol su ile yıkıyoruz.

*Soğanları yemeklik doğruyor ve sıvıyağda öldürüyoruz.

*Ardından 1 yemek kaşığı salçayı ve baklayıda ilave edip;biraz da su ekleyerek 8-10 dakika pişiriyoruz.

*Kırmızı toz biber,tuz ve limon suyu ile beraber 3 su bardağıda sıcak su ekleyerek 20-25 dakika daha orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Ben dereotunun bir kısmını yemeğin içinde,diğer kısmını da yoğurdun üzerini süslemek amacıyla kullandım.Limon suyunda baklanın bekletilmesi gerektiği söylenir kararmaması için ama yemeğe ilave ettiğinizde de herhangi bir problem yaşamadığımızı belirtmek isterim.

Not:Zeytinyağlı yemeklerde 1 yemek kaşığı toz şeker kullanıyorum ve tadının çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum bu şekilde.Eğer arzu ederseniz baklada da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Aylin...

9 Mar 2010

Cevizli Erişte

Bu lezzeti yeni keşfettim ve çok hoşuma gitti. Erişteleri haşladıktan sonra ayrı bir kaba alıp, boşalan tencerede tereyağını kızdırıp içine önceden neredeyse toz haline gelecek kadar ince dövdüğümüz cevizleri atıp biraz kavuruyoruz, hemen üzerine haşlanan erişteleri ekledik mi tamamdır.
Bu akşam, şehriye çorbası ve patates oturtmanın yanına şık bir arkadaş oldu :)
hoş ve değişik bir lezzet..
Afiyet olsun..
BERRİN..