26 Kas 2010

Milföylü patlıcanlı börek

Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup küp küp doğruyoruz. Biraz yağda soğanlar kavrulduktan sonra içine ilave ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra bir adet domateste aynı şekilde patlıcanların içine giriyor bir müddette o şekilde pişirdikten sonra önceden çıkardığımız milföy hamurlarının içine yeteri miktarda paylaştırıyoruz tabi içine tuz ve istediğiniz baharatları eklemeyi unutmadan..
yumusamıs milföyleri mektup zarfı şeklinde katlayıp ters çeviriyoruz. üzerine bir yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirip mümkünse sıcak servis edip bu muhteşem lezzetin tadına bakıyoruz :)
evet şiddetle öneriyorum. hem pratik hem çok lezzetli..
AFİYET OLSUN..
BERRİN.

4 yorum:

  1. ıMMMM MÜKEMMEL GÖRÜNÜYORR ELİNE SAĞLIK <3

    YanıtlaSil
  2. Denedim ,mükemmel oldu,pratik ve lezzetli:))

    YanıtlaSil
  3. pınar, ınanır mısın bugun ıkı kısı daha aldı benden bu tarıfı mıllet bayıldı resmen :)

    YanıtlaSil