Hamur malzemesi için: 2 bardak ılık su, bir çorba kaşığı kuru maya (yada bir paket) yada yarım paket yaş maya... bir çay kasıgı tuz, bir tatlı kaşığı şeker ve aldığı kadar un.. mısır nişastasıda koyabiliriz hamuru daha güzel yapıyor. iki üç çorba kaşığı kadar yeterli olur.Ilık suyun içinde mayayı eritip unla karıştırırz en az yarım saat mayalanması beklenir. sonra istenilen bir fırın kabına göre merdane ile yada el ile bastırılarak tepsiye yerlestirilir. Salçalı su sürülür hamura ve sonra rendelenen kaşar peyniri ile kaplanır ve istenilen malzemeler eklenir. ben sosılı bıberlı ve zeytınlı yaptım bu defa mısırda olsa harıka olurdu. en uste tekrar salcalı su ve ıstenılırse domates dılımlerı ve kaşar rendesi..180 derecede pızzanın kenarları renk degıstırınceye kadar pişirilir..
BERRİN
.jpg)

