25 Oca 2009

İRMİK HELVASI

Malzemeler:
1/2 pkt margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı irmik
2.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz yada fıstık
3 su bardağı su
Tencerede, margarin ve sıvıyağ eritilir. İrmikler ilave edilir ve kavrulur. rengi hafifçe değişip kokusu çıkana kadar. sonra fıstık yada ceviz ilave edilir ve kavurmaya devam edilir..
Şeker, soğuk su içinde eritilir ve kavrulan irmiğin içine ilave edilir. Kapağı kapatılıp suyu çekene kadar pişirilir.
Kapak açılıp 2 çorba kaşığı toz şeker serpilip karştırılıp kapak kapatılır ateşten alınıp dinlendirmeye bırakılır..

ben yarı ölçüde yapıyorum 4 kişiye yetecek kadar çıkıyor. Ölçü ve lezzet muntazam denemenizi öneririm..
afiyet olsun..
BERRİN