10 Ara 2010

Pufidik Açma

malzemeler:
* 3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*aldığı kadar un.. hafif ele yapışan bir hamur olacak..

sütü ılıtıp maya ile karıştırın..süt sıcak olmasın ..
başka bir kapta şeker tuz sıvı yağı karıştırın, mayalı sütü içine boşaltın ve yavaş yavaş un ekleyip yoğurun ne çok cıvık ne sert olacak hamur..
yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
hamur bu arad iki katına çıkar, mandalina kadar parçalar kopartıp bu parçaları biraz sündürüp iki ucundan ters yöne doğru burun ve iki ucu birleştirin. bu şekilde açma şeklini alacak. yada istediğiniz şekli verin bence sorun yok :)
biraz daha tepside bekletip 180 200 derece arsındaki sıcaklıkta üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip yollayın fırına.

bu cicişler nasıl pufidik pişiyor göreceksiniz. ertesi günde yumusaklıgını koruyor ama ilk gün tam anlamıyla harika oluyor yumusacık lezzetli..uzun süredir yapmaktan bu kadar keyif aldıgım bir şey olmamıstı:) sonuç mükemmel olunca böyle oluyor :)

afiyet olsun..
BERRİN..

2 yorum:

Pınar dedi ki...

bunlardan hep yapıyorum ben.çok lezzetli oluyorlar gerçekten.
seninkilerde güzel görünüyorlar.
eline sağlık canımmm.

Berrin dedi ki...

pınar teşekkür ederim, bir gün seninkileri de görelim :)))