25 Kas 2007

TARÇINLI ÇÖREK (geleneksel fin pullası)

Nefis tarçınlı çörek (pulla) mutfağımızın ilk tarifi olacak :)

malzemeler:
1 bardak süt
1 yumurta

100 gr margarin

1 pk kuru maya yada yarım paket yaş maya

1 bardak toz şeker tarçın karışımı

üstü için 1 yumurta sarısı

süt ılık olacak..maya da bırazcık ılık su ıle erıtılecek..tum malzemeyı karıstırıp yumusak ama elede fazla yapısmayacak bır hamur elde edılecek..ununu ona gore ayarlayacaksınız..
1 saat kadar mayalanmasını bekleyıp hamur üçe bölünecek.
her bir parçayı yarım cm kalınlığında merdane ile acıp açtığımız parçanın üstüne margarin süreceğiz sonra toz şeker ve tarçın karışımını serpeceğiz..(ben hazırını aldım tarçınlışekerin..)
ne kadar cok olursa okadar tatlı ve lezzetli olacağını düşünüyorum.. serptikten sonra rulo yapacagız hamuru..ve ufak ufak dilimleyip
tepsiye dizeceğiz..üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecede üstü kızarana kadar pişireceğiz, ben üzerine cryspy denen iri taneli şekerlerle süsledim..gerçekten çok nefi oluyor.

özellikle tarçın tadına bayılanlar için birebir bende ilk defa yaptım..yapılır yapılmaz aynı gün yenilmesini tavsiye ederim..ertesi gün biraz daha sertleşiyor..
& BERRİN &














.













5 yorum:

handan dedi ki...

kazanın ilk tarifine ilk yorumda benden:)
eline sağlık berrincim
banane ben şimdide aylinden bir tarif isterim.)):)))

AYLİN _ BERRİN dedi ki...

sağol handancım :)

aylinin tarıfı az sonra gelıyor merak etme :)

berrin..

Adsız dedi ki...

marifetli bayanlar merhabalar sızlerden bıraz ilham almaya geldim...

tarçının kokusunada tadınada bayılırım..ama mayalıları nedense çok becerebıldığım söylenemez olsun yınede ılk iş bır maya alıp bu tarifi denıycem..ellerinize sağlık...

nesrin dedi ki...

isimsiz değilm ayol nesrinim :)

nesrin dedi ki...

sonunda yaptım ve yedim....

harıkaydı tavsıye ederim kesınlıkle.....