16 Oca 2008

lazanya

Uzun süredir aşağıda anlattığım sebeplerden dolayı boş bıraktık burayı..Şimdi daha önceden yapmış olduğum kıymalı lazanya tarifiyle şeytanın bacağını kıralım diyorum :)

Lazanyayı ilk defa 3 ay önce denedim ve biz çok beğendik.
Marketten makarna reyonundan aldığınız lazanyayı kimi tarıflere göre hiç haşlamadan kimine göre 2 _4 dakıka arası haşladıktan sonra fırın tepsısıne dızmemız gerektıgı.. Türkiyedeki lazanyaların bazılarının kutu üstlerınde zaten yazıyormus haşlamadan yapılabılır dıye sanırım barılla marka.. ben ilk lazanyamı kıymalı yaptım,biraz turkısh usulü oldu.

9 adet lazanya yapragı kullandım bildigimiz soğanlı bıberlı domates ve salcalı kıymalı bir iç hazırladım.
arzuya göre baharatlandırılabılırsınız,sonrasında besamel sos hazırladım

besamel sos için: 1,5 su bardagı süt

4 yemek kaşığı zeytınyagı yada tereyağ

2 corba kaşığı un
100 gr kasar rendesı gerekıyor.yağ ve unu kavurup soğuk sütü yavaşca üstüne döküyoruz ve pütür olmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz ve bıraz tuz atılabılır ıcıne koyu boza kıvamı alınca olmus demektır..

bır kac dakıka kaynar suda hasladıgım lazanya yapraklarını alıp ılk katını tepsıye dızdım arasına kıymalı harc ve besamel sosu ustune tekrar lazanya yapragı tekrar kıymalı ıc ve besamel ustune tekrar lazanya boylelıkle 3 kat oldu en ustte lazanya yapragı kalacak sekılde bıraz daha besamel sosla ustunu kapatıp kasar rendesını serpıyoruz ve 180 200 derecede yaklasık yarım saat ustu kızarana kadar pısırıyoruz..

arzu edersenız mantar mısır havuc bezelye veya ıstenılen sebzelerle ozellıkle ıspanaklada yapılabılınıyormus..
benım anladıgım püf noktası eger haslamadan yapılacaksa besamel sos ve kıymalı harcı bıraz sulu dokeceksınızkı lazanya yaprakları o suyla pısecek fırında.. benım lazanyalar al dante kıvamında olmustu bız cok begendık..


Bu kıymalı lazanyadan sonra ton balıklısını ve peynirlisini de denedim..en hafif olanı peynirlisiydi.Ton balıklısınıda şiddetle tavsiye ediyorum :)

BERRİN...

7 yorum:

KelebekNehir dedi ki...

Lazanyayı denemek istiyorum ama kıymasız olur mu acaba

Berrin dedi ki...

elbette olur..tarıfte yazmıstım zaten..ton balıklı ve peynırlıde harıka oluyor :)

ilham perisi dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim.Olsada yesem.Kargoya versen olamazmı ki??
Berrinciğim yorum ayarları bölümünden kelime doğrulama bölümünü iptal et istersen.Okuyana kadar kafayı yedim.Gıcık oluyooor.Müşteri her zaman haklıdır.Sevgiler.Gevezelik yapmayayım.

Aylin-Berrin dedi ki...

ayarları degıstırdım :)

müşteri herzaman haklıdır :PP

öyle olsun :)

KelebekNehir dedi ki...

Evet becede kelime doğrulamayı iptal et.
Ben de aynı şeyi söyleyecektim :)

Aylin Ünlü dedi ki...

Berrin'cim süper görnüyor gerçekten,ellerine sağlık..Bu arada sitedeki forumunda mayıs sonu için sadece Ankara'dan bahsetmişsin,kırıldım yani bilesin

Berrin dedi ki...

aylincim tesekkur ederım :)
ankaradan bahsettım cunku ılk durak orası, oraya kapagı attıktan sonra gerısı gelecek ınsallah :)