19 Kas 2009

Erotik yemek isimleri tartışması :)

Erotik yemek isimleri tartışması Hanımgöbeği,vezirparmağı, hanımçantası, babagannuş, anagannuş, analıkızlı, gençkız rüyası, dul avrat çorbası...

Bir televizyon programında yemeklerin adı tartışmaya açıldı haberi üzerineMedyatava internet sitesinin dün yayınladığı haber, ortalığı karıştırdı. Habere göre Samanyolu TV’de yayınlanan “Yeşil Elma” adlı yemek programında, aşçı “kadınbudu köfte”nin tarifini verirken izleyicileri “Bu köfteye kadınbudu köfte demeyin. Bu köfte pirinçli köftedir” diyerek uyardı. Bir sonraki gün aynı aşçı dilberdudağı tatlısı tarifini verirken de benzer bir uyarıda bulundu: “Bu tatlıya dilberdudağı yerine ay tatlısı demeniz daha doğru.”Programın yapımcısı Filiz Aydoğan, “Kadını kötü anlamda çağrıştıran yemek isimlerini farklı isimlerle yorumladık. Ahlaki olarak uygun bulmadığımız için kadınbudu köfteyi pirinçli köfte, dilberdudağını da ay tatlısı yaptık” dedi.Yapımcı Filiz Aydoğan; yemek ve tatlı isimlerinde kadın uzuvlarının kullanılmasının bir kadın olarak kendisini rahatsız ettiğini belirterek şunları anlattı:“Niye ‘Erkekbudu’ değil de, ‘Kadınbudu’? Mutlaka bu tarihten gelen bir şey ama anayasa kuralı değil, değişmez diye bir kaide yok. Kadın hakları diye bir şey varsa bizim ekip de kadınlardan oluşuyor. Türkçe’nin güzel konuşulması ve doğru kullanılması adına bu tip argo kelimelerinin çok duyulmasının ve ekranlardan seyircilerle paylaşılmasını tasvip etmiyoruz. Muhafazakâr olmamızdan kaynaklanan bir durum değil. Tamamen güzel Türkçe konuşma hassasiyetinden kaynaklanıyor.

”MURAT BELGE İSYANLARDA

“Tarih boyunca yemek kültürü” adlı kitabın da yazarı olan Prof. Dr. Murat Belge konuya ilişkin NTV’nin sorusuna sert yanıt verdi:“Bu isimler tarihte birtakım nedenlerle takılmış. Zaten bize o tarihi anlatıyor. ‘Kadınbudu’nun bir karakteri var, tarihi geçmişi var ve bir toplumsal gerçekliği yansıtıyor. Tarih boyunca da bu millet adını yadırgamadan, hafif tebessüm ederek kadınbudu köftesini yemiş, şimdi birileri kalkıyor kadının budunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ne alakası var, sen kimsin, kim oluyorsun, bunları değiştirme hakkını nereden buluyorsun!” Belge, “Bu tür şeyler bütün dünyada yapılmıştır ama epey zaman önce yapılmıştır, şimdi alay konusudur. Şimdi bizim toplum bütün bunları yeniden keşfetme durumunda ve gereksiz bir çaba içerisinde. Yani küstahlık!.”

İşte kışkırtan yemekler

Hanımgöbeği

,vezirparmağı,

hanımçantası,

babagannuş,

anagannuş,

Kolbastı,

analıkızlı,

gençkız rüyası,

Patlıcan Oturtma,

dul avrat çorbası .



kışkırtan yemek isimlerine çok güldüm :))) dilber dudağını yazmamışlar :)

Pekii Erotik yemek isimlerine birini daha katmak gerekirse, Behlül Tatlısı..nasıl olurdu :) Ayva tatlısının ismini bu şekilde değiştirsek cuk diye oturmazmı :))

9 yorum:

Funda dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Funda dedi ki...

Ay millet nelerin derdine düştü ya :))) Hey allahım akıl fikir ver insanımıza. Adı ha o olmuş ha bu olmuş ne fark eder gittiği yer aynı değil mi :))
Yalnız behlül tatlısı olsaydı ben yemezdim işin doğrusu tarzım değil hahahaha :)

bulut dedi ki...

'Bihter çikolata' da olabilir, bitter yerine... Olursa benim bir itirazım olmaz şahsen :)
Ama o malum dizide, bitter soslu behlül tatlısı sunumu yapılıyor sık sık. Acılı Adnan kebabını yemelerine az kaldı zannımca :)

Funda dedi ki...

Bulut ne yorum ama :)))) Öldüm gülmekten :))))

Berrin dedi ki...

acılı adnanı adana olarak okumusum :))
benım mınık fokum bıtter cıkolataya, bıhter dıyor zaten :))
funda, tatmadıgın bır sey ıcın begenmem dıye yorum yapamazsın degıl mı ;)

Funda dedi ki...

Berrinim yok ya tatmak istemem açıkcası dedim ya tarzım değil. Sap sarı ıyyy. Ben esmer yada kumral erkek severim sarışın aslaa hahahaha :)

Aylin Ünlü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ceketli ali dayi dedi ki...

bence "çikolatalı puding" de erotik yiyecekler listesine girdi mevzu bahis dizinin o bölümünden sonra :)

Berrin dedi ki...

o bölümü izlemedım ama, dün gecekı bolumden sonra, behlul sen bızım herseyımızsın dıye bagırmak ıstedım :))