18 Mar 2010

Bakla Yemeği

Uzun bir süre sonra birşeyler eklemek istedim ve Bakla ile açılışı yapayım dedim:)Eminim blogu takip edenler ''sende kimsin'' tepkisi vermişlerdir;efendim ben bu blogun Üvey sahibiyim:)Bu kadar boşlayınca bu sıfat daha yerinde oldu sanki...(duyanda geçmişte kalan dönemlerde blogta döktürdüm zannedecek,halbuki yok öyle birşey) :)))...Gelelim hepimizin bildiği ama benim ilk! defa yaptığım bakla yemeğine :)

Malzemeler:

1 kilo bakla

2 adet soğan

Dereotu

1 yemek kaşığı salça

Kırmızı toz biber,tuz

Yarım limonun suyu

3 su bardağı sıcak su

*Öncelikle baklaların saplarını kesip uzunluğuna göre 2 ye ya da 3 e bölüyor ve bol su ile yıkıyoruz.

*Soğanları yemeklik doğruyor ve sıvıyağda öldürüyoruz.

*Ardından 1 yemek kaşığı salçayı ve baklayıda ilave edip;biraz da su ekleyerek 8-10 dakika pişiriyoruz.

*Kırmızı toz biber,tuz ve limon suyu ile beraber 3 su bardağıda sıcak su ekleyerek 20-25 dakika daha orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Ben dereotunun bir kısmını yemeğin içinde,diğer kısmını da yoğurdun üzerini süslemek amacıyla kullandım.Limon suyunda baklanın bekletilmesi gerektiği söylenir kararmaması için ama yemeğe ilave ettiğinizde de herhangi bir problem yaşamadığımızı belirtmek isterim.

Not:Zeytinyağlı yemeklerde 1 yemek kaşığı toz şeker kullanıyorum ve tadının çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum bu şekilde.Eğer arzu ederseniz baklada da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Aylin...

3 yorum:

'Berrin' dedi ki...

sonunda baklayı cıkarttın :))

cok severım bakla yemegını ama bende sık yapmam, ellerıne saglık. bak aklıma dusurdun bu aralar yapayım bende..sarımsaklı yogurtla enfess olur.

yazının basında yazdıklarınla da benı guldurdun delısın :))
asla üvey degılsın bunu da bıl..

Aylin Zeynep dedi ki...

Gülümseme yaratacağını biliyordum yazdıklarımın,biraz da ondan o şekilde giriş yaptım baklaya sanırım :)

Üvey değilim tamam ama eve uğramayan kaçak kızlar gibiyim :)

'Berrin' dedi ki...

daha sık uğramalısın :)bu arada senin un kurabiyelerinde kopyalanmıs resım olarak :))