9 Mar 2010

Cevizli Erişte

Bu lezzeti yeni keşfettim ve çok hoşuma gitti. Erişteleri haşladıktan sonra ayrı bir kaba alıp, boşalan tencerede tereyağını kızdırıp içine önceden neredeyse toz haline gelecek kadar ince dövdüğümüz cevizleri atıp biraz kavuruyoruz, hemen üzerine haşlanan erişteleri ekledik mi tamamdır.
Bu akşam, şehriye çorbası ve patates oturtmanın yanına şık bir arkadaş oldu :)
hoş ve değişik bir lezzet..
Afiyet olsun..
BERRİN..

9 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

ellerinize saglik cevizli nefis olsa gerek ilk kez degisik bir tarif afiyetler olsun

impossible dedi ki...

hımm,nefis.Pek severim ben cevizli erişteyi:)

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerine sağlık çok sevdiğim lezzetlerden biridir..

Afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgilerle...

'Berrin' dedi ki...

tatlilar gülcandan

impossible

sevil

ayrı ayrı teşekkür ederim..
bende beğendim :)

sevgiler..

Aylin Zeynep dedi ki...

ellerine sağlık hatuncum ve resime bayıldım:)))

'Berrin' dedi ki...

teşekkür ederimmmm:)
bayılacağını biliyordum aynı biz hi hi hi

Adsız dedi ki...

canım süper görünüyor ben hem erişte ye hem cevize bayılırım bunu sık sık da yaparım eğer denemek istersen ki mutlaka dene diyorum bu erişteleri pilav yapacağın tencere de önce kavur üzerine pirinçleri iave et kavur suyunu vermeden önce pilavın önceden ıslatılıp haşlanmış nohutları ekle iri dövülmüş cevizleri ekle tuz at suyunu ver göz göz olana dek pişir demlendirip servis yap kim yediyse şimdiye kadar çok beğendi e hadi afiyet olsunhamarat hatun..yasmin

'Berrin' dedi ki...

yasemincim, hamarat olan asıl sensin :) hiç yemedim o şekilde, gelince bana yaparsın artık..
bir de çarçabuk patates kızart bana..eskiden olduğu gibi..özledim :)

Lacivert dedi ki...

Bilmiyorum hangi yörenin ürünü, ama KEŞ diye birşey var ( kurutulmuş yoğurt ) bu yoğurt peynir gibi kalıp haline getiriliyor ve rendeleniyor. Sizin yaptığınız bu eriştenin ( ben fındık kavrulmuşunu yedim ) üzerine dökülüyor ve servis yapılıyor, inanılmaz güzel bir tat. Bolu'da yemiştim. Ben Bolu'ya gidiyoruuuummmmm :))) Ellerinize sağlık.