Bu tarifi arkadaşımız ELİF'ten aldım. Daha önce başka bir muzlu kek tarifi denemiştim ama bunun kadar güzel olmadı. Özellikle iyice olgunlaşmış yenmeyen atılmaya yüz tutmuş muzları değerlendirmek için birerbir. Yumuşacık ve çok lezzetli bir kek..
MALZEMELER:
*3 adet muz
*3.5 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*2 yumurta
*1.5 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*2 küçük çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya
*3.5 Türk kahvesi fincanı un
YAPILIŞI:
Muzları şekerle iyice eziyoruz. İster blendırla isterseniz benim yaptığım gibi çatalla..
Daha sonra üstüne sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip cırpıyoruz..Bunların üstünede un, karbonat ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. İyice yağladığımız kek kabına döküyoruz.
170 derecede 20_25 dakika pişirip çıkartıyoruz, ılındıktan sonrada kalıptan çıkarıp afiyetle yiyiyoruz..
BERRİN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Cok nefis görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.
uff ya başka hayellerim vardı buraya girerken:)
handan
Nasıl canım çekti şimdi offff :)))
ellerine sağlık canım.
Valla çok güzel görünüyor.Helede ben muza bayılırım...Ellerine sağlık...
Valla çok güzel görünüyor.Helede ben muza bayılırım...Ellerine sağlık...
Forumlarda çok bahsediliyor bu kekten o kadar çok yorum alıyor ki merak ettim.
Yorum Gönder