Hamur malzemesi için: 2 bardak ılık su, bir çorba kaşığı kuru maya (yada bir paket) yada yarım paket yaş maya... bir çay kasıgı tuz, bir tatlı kaşığı şeker ve aldığı kadar un.. mısır nişastasıda koyabiliriz hamuru daha güzel yapıyor. iki üç çorba kaşığı kadar yeterli olur.
Ilık suyun içinde mayayı eritip unla karıştırırz en az yarım saat mayalanması beklenir. sonra istenilen bir fırın kabına göre merdane ile yada el ile bastırılarak tepsiye yerlestirilir. Salçalı su sürülür hamura ve sonra rendelenen kaşar peyniri ile kaplanır ve istenilen malzemeler eklenir. ben sosılı bıberlı ve zeytınlı yaptım bu defa mısırda olsa harıka olurdu. en uste tekrar salcalı su ve ıstenılırse domates dılımlerı ve kaşar rendesi..180 derecede pızzanın kenarları renk degıstırınceye kadar pişirilir..
BERRİN
26 Kas 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Süper görünüyor Berrin,3-4 gün önce olsaydı kesin hemen canım isterdi.Ellerine sağlık...
ellerine sağlık çok hoş görünüyor sevgiler
harika bir ikramlık olur canım,ellerine sağlık.çok güzel olmuş.sevgilerimle...
aylın, sarıpapatyalar ve neslıhan, cok tesekkur ederım..
Hayırlı ve güzel bir bayram diliyorum.sevgilerimle...
arkadaslar.bı sır verıyım sıze.benım abım pasta ustası.pizzaya salçalı sos yaparken salçalı su deılde salçalı süt suruyo.yumuşaklıgınıda o verıyomuş.abım soyleme herkese dedı ama dayanamadım napım..
Yorum Gönder