Kırmızı biberler ocakta yada fırında közlenir. Ben bu ocağın üzerindeki közleme tepsisine ufo adını takmıştım :)
OCAK ÜZERİNDE DAHA ZAHMETLİ AMA FIRINDA OLDUGUNDAN ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR.
közleme işlemi tamamlandıktan sonra hiç su değmeden kabukları soyulur. en az 6 saat yada bir gece olmak üzere sirkede tutulur. tabi tuzda eklenecek. sonrasında süzerek alıp kavanoza konulur. aralarına sarımsak atılarak.. en son kapagı kapatmadan sıvı yağ eklenir kapatılır. bu şekilde uzun süre dayanacaktır.
dünyanın harikalarından biridir bu kırmızı biber turşusu :))
aşağıda gördüğünüz specialimin içinde de kullanıyorum.
sanırım ekim kasım ayları yapmak için biberin daha bol ve ucuz olduğundan dolayı daha uygun oluyor.
afiyet olsun
BERRİN
10 Şub 2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
oy oy oyyy tosunooo,kırmızı biberleri yesinnn ooo:))))
ellerine sağlık hatuncum:)Kazan seninle gurur duyuyor:))
hahahhahah tosuno sensin :)))
bi blog daha acalım hepsini hakettikte :)
kazandibi olsun adı..
bunlar son aylarda yaptıklarım arsıvden cıkardım :)
yeni biseyler yapmaya baslamalıyım, aman kilo almayım da ahzır vermısken heheh iştahta acık masallah bugunlerde geleni gideni götürüyorum :))
Ellerıne sağlık cok severım közlenmiş biberi..
Afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle..
közlenmiş kırmızı biberler harika görünüyorlar, ellerine sağlık..
sevil ve papaz her zaman...
yorumlar ve beğeniniz için teşekkür ederim..
sevmeyen var mı acaba :)
Bende çok severim ve sık yaparım ellerine sağlık canım...
tesekkurler pembe tatlar..
Yorum Gönder