6 Ara 2007

RAMAZAN PİDESİ


Geçen gün evde ekmek olmayışından istifade ederek ne zamandır denemek istediğim, bir tanıdığımdan aldığım pide tarifini uyguladım..Sonuç bence harika, biz çok sevdik..
*** aynı gün tüketilirse daha güzel oluyor..ertesi güne sertleşebiliyor.Mikrodalganız varsa o da sorun değil :)

MALZEMELER:
_ 1 PKT KURU MAYA (YAŞ KULLANILACAKSA YARIM YETERLİ)
_ 2 BARDAK ILIK SÜT ( 1 BARDAK SÜT BİR BARDAK SU DA OLABİLİR)
_2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER 1 T KAŞIĞI TUZ
_ ALDIĞI KADAR UN
_ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI :

bir bardak ılık sütün içine bir paket kuru maya ve bir tatlı kaşIğı ŞEKER atıp biraz mayalanmasını bekleyip daha sonra unun iÇine yavaşça karıştırırız..diger bir bardak sütü yada suyu da içine döküp şeker ve tuzuda ekleyip güzelce yoğuruyoruz..biraz cıvık yumuşak bir hamur olmalı..tam ele yapışmayak gibi olursa pideler sert oluyor..nekadar yumuşak olursa okadar yumuşak oluyor pişince..
1 saat kadar bir kenarda mayalandırıp, sonrasında istediğimiz ebatta hamuru elimizle bastırıp şekil verip tepsiye diziyoruz..bir sürede tepside mayalanıyor sonra elimizle pide şekli vereceğiz bastırarak..en son yumurta sarısı ve çörekotu serpip yaklaşık 250 derecelik fırına atıp üzeri kızarana kadar içinde tutacağiz..Çıkınca temiz bir bezle üzerlerini örtersek kuramalarını engellemiş oluruz.

BERRİN..

2 yorum:

Aylin Ünlü dedi ki...

Berrin'cim Ali bile ''aynısını yapmış işte Berrin'de'' dedi az önce resmi görünce:)))Vallahi süper görnüyor canım benim,ellerine sağlık..

Aylin-Berrin dedi ki...

tesekkür ederim :)
biraz daha ince olursa tam ramazan pidesi gibi oluyor..bir kaç seferden sonra daha iyşlerini yapacağımı düşünüyorum :)

berrin