25 Ara 2007

TAVUK GÖĞSÜ

Herhalde yapımı en kolay olan tatlılardan biri tavuk göğsü...

malzemeler:
1 litre süt
1 bardak un
1 bardak toz şeker
125 gr margarin
vanilya

yapılışı:
Vanilya dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır ocakta..inmeye yakın arzuya göre vanilya konulur.Yapışmaması için hafif su ile ıslattığımız borcama yada o tip bir kaba dökülür..ılınınca buzdolabına koyulur.Tarçınla yada çikolata sosu ile servis edilir.


not: alttaki kelebek biçimli tavuk göğsüde eşimin eseridir :)










BERRİN

1 yorum:

Aylin Yaprak dedi ki...

Berrin süper olmuş,gece gece hem de tam rejimdeyken fena oldu bu görntü,kelebeklisinden hiç yememiştim,bu baba eseri sanırım,Ali'ye söyleleyim de o da yapsın:))Ellerinize sağlık