10 Ara 2009

Alman Pastası


1 ay kadar oldu sanırım bu pastayı yapalı, hafif bir tatlı istiyorsanız..işte bu..hem lezzetli hem pratik hem çok hafif..


malzemeler:

3 yumurta

3 kahve fincanı toz şeker

4 kahve fincanı un

1 kahve fincanı su

2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı kabartma tozu


kreması için:

1 yumurta

3 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı limon rendesi


malzemeleri karıştırıp pandispanya hamurunu elde ediyoruz yuvarlak bir kek kalıbına döküp üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 180 derecede pişiriyoruz..

daha sonra kremasını yapıyoruz.

limon aromasından hoşlanmıyorsanız eklemeyebilirsiniz. ama gayet hoş bir tadı oldu bu şekilde.

kek ılınınca, keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölüyoruz. bir püf noktası vereyim, kekin parçalanmaması için bıçağı ıslatarak kullanın..

ikiye böldüğümüz kekin içine kremayı boşaltıyoruz. üzerine ikinci parçayı kapatıp bolca pudra şekeri serpiyoruz..

afiyet olsun..

BERRİN..

3 yorum:

Funda dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Aklımda olsun değişik hiç yapmadım ben daha önce :) Denerim birgün :)

Berrin dedi ki...

fundam sen izimden ayrılma :))
bak goreceksın ne kadar guzel bır tat oldugunu..
tesekkurler..

éLLa Çiça dedi ki...

harika görunuyorr, ya bitirdin beni agzim sulandi valla. becerebilirsem yapmaya calisirim bi ara. ellerine saglik