Malzemeler:
1 kilo bakla
2 adet soğan
Dereotu
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı toz biber,tuz
Yarım limonun suyu
3 su bardağı sıcak su
*Öncelikle baklaların saplarını kesip uzunluğuna göre 2 ye ya da 3 e bölüyor ve bol su ile yıkıyoruz.
*Soğanları yemeklik doğruyor ve sıvıyağda öldürüyoruz.
*Ardından 1 yemek kaşığı salçayı ve baklayıda ilave edip;biraz da su ekleyerek 8-10 dakika pişiriyoruz.
*Kırmızı toz biber,tuz ve limon suyu ile beraber 3 su bardağıda sıcak su ekleyerek 20-25 dakika daha orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Ben dereotunun bir kısmını yemeğin içinde,diğer kısmını da yoğurdun üzerini süslemek amacıyla kullandım.Limon suyunda baklanın bekletilmesi gerektiği söylenir kararmaması için ama yemeğe ilave ettiğinizde de herhangi bir problem yaşamadığımızı belirtmek isterim.
Not:Zeytinyağlı yemeklerde 1 yemek kaşığı toz şeker kullanıyorum ve tadının çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum bu şekilde.Eğer arzu ederseniz baklada da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Aylin...
3 yorum:
sonunda baklayı cıkarttın :))
cok severım bakla yemegını ama bende sık yapmam, ellerıne saglık. bak aklıma dusurdun bu aralar yapayım bende..sarımsaklı yogurtla enfess olur.
yazının basında yazdıklarınla da benı guldurdun delısın :))
asla üvey degılsın bunu da bıl..
Gülümseme yaratacağını biliyordum yazdıklarımın,biraz da ondan o şekilde giriş yaptım baklaya sanırım :)
Üvey değilim tamam ama eve uğramayan kaçak kızlar gibiyim :)
daha sık uğramalısın :)bu arada senin un kurabiyelerinde kopyalanmıs resım olarak :))
Yorum Gönder