Bu lezzeti yeni keşfettim ve çok hoşuma gitti. Erişteleri haşladıktan sonra ayrı bir kaba alıp, boşalan tencerede tereyağını kızdırıp içine önceden neredeyse toz haline gelecek kadar ince dövdüğümüz cevizleri atıp biraz kavuruyoruz, hemen üzerine haşlanan erişteleri ekledik mi tamamdır.
Bu akşam, şehriye çorbası ve patates oturtmanın yanına şık bir arkadaş oldu :)
hoş ve değişik bir lezzet..
Afiyet olsun..
BERRİN..
9 Mar 2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
ellerinize saglik cevizli nefis olsa gerek ilk kez degisik bir tarif afiyetler olsun
hımm,nefis.Pek severim ben cevizli erişteyi:)
Ellerine sağlık çok sevdiğim lezzetlerden biridir..
Afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle...
tatlilar gülcandan
impossible
sevil
ayrı ayrı teşekkür ederim..
bende beğendim :)
sevgiler..
ellerine sağlık hatuncum ve resime bayıldım:)))
teşekkür ederimmmm:)
bayılacağını biliyordum aynı biz hi hi hi
canım süper görünüyor ben hem erişte ye hem cevize bayılırım bunu sık sık da yaparım eğer denemek istersen ki mutlaka dene diyorum bu erişteleri pilav yapacağın tencere de önce kavur üzerine pirinçleri iave et kavur suyunu vermeden önce pilavın önceden ıslatılıp haşlanmış nohutları ekle iri dövülmüş cevizleri ekle tuz at suyunu ver göz göz olana dek pişir demlendirip servis yap kim yediyse şimdiye kadar çok beğendi e hadi afiyet olsunhamarat hatun..yasmin
yasemincim, hamarat olan asıl sensin :) hiç yemedim o şekilde, gelince bana yaparsın artık..
bir de çarçabuk patates kızart bana..eskiden olduğu gibi..özledim :)
Bilmiyorum hangi yörenin ürünü, ama KEŞ diye birşey var ( kurutulmuş yoğurt ) bu yoğurt peynir gibi kalıp haline getiriliyor ve rendeleniyor. Sizin yaptığınız bu eriştenin ( ben fındık kavrulmuşunu yedim ) üzerine dökülüyor ve servis yapılıyor, inanılmaz güzel bir tat. Bolu'da yemiştim. Ben Bolu'ya gidiyoruuuummmmm :))) Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder