16 Ara 2007

TİRAMİSU

Pandispanyası için :
3 yumurta
1/2 bardak şeker
1 pk kabartma tozu
1 bardağa yakın un
2 yemek kaşığı kakao
***biraz akıcı bir hamur olmalı..ki pandispanya yumuşak olsun..

Kreması için :
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1pk labne peyniri (200gr)

Keki ıslatmak için :
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı tozşeker
Pandispanya malzemelerini mikserle çırpıp kek kalıbına döküp 180_200 derecede pişiriyoruz.
Kreması içinde labne peyniri dışındaki malzemeleri bir tencereye koyup ocak üstünde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz..Biraz soğuduktan sonra labneyi de içine karıştırıp çırpıyoruz.
Pandispanyayı bıçak yardımıyla ikiye kesiyoruz (bıçak ıslak olursa daha kolay kesiliyor)
İkiye ayırdığımız pandispanyanın her iki tarafını neskafe ve şekerli sıcak su ile ıslatıyoruz.
Ortasına kremanın yarısını döküyoruz, pandispanyanın diğer yarısını kapatıp kalan kremayıda üzerine döküp iyice ılınınca üzerine kakao serpiyoruz..
***en az 3_4 saat buzdolabında bekletiyoruz..ertesi güne daha da lezzetli oluyor..
BERRİN

1 yorum:

handan dedi ki...

ya olmazki ya nasıl canım çekti
bir koşu gönder